Waarom ook uw bedrijf een fleet manager nodig heeft.

|Waarom ook uw bedrijf een fleet manager nodig heeft.

Waarom ook uw bedrijf een fleet manager nodig heeft.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het beheer van hun wagenpark uit te besteden aan een fleet manager. Nu is vaak de HR-afdeling verantwoordelijk voor de administratie, herstellingen en het onderhoud van de bedrijfswagens. Terwijl dat eigenlijk niet hun core business is.

Schakelt u een fleet manager in voor het dagelijkse beheer van uw bedrijfsvloot? Goed idee, want zo kunt u zich beter concentreren op de kerntaken van uw onderneming. En bespaart u dus tijd én kosten. Klinkt logisch, maar wat houdt fleet management concreet in?

Aankoopbeheer en advies

Een fleet manager geeft u onafhankelijk advies bij de aankoop van nieuwe voertuigen en het kiezen van een geschikt leasingcontract. Daarbij zijn verschillende factoren van belang. Eerst en vooral uw budget, maar ook de arbeidsvoorwaarden van uw werknemers en de prestaties van het voertuig.

Bij de operationele leasing van bedrijfswagens moet u ook rekening houden met alle fiscale aspecten. Geen makkelijke klus, dankzij de steeds wijzigende regelgeving en fiscaliteit inzake bedrijfsvoertuigen. Een professionele vlootbeheerder is hiervan perfect op de hoogte.

Opstellen van een car policy

Ook een doordachte car policy is van levensbelang. Door uw autobeleid in één document te gieten, zijn de rechten en plichten van uw werknemers algemeen gekend en aanvaard. Een fleet manager staat ook in voor de coaching van uw werknemers m.b.t het gebruik van hun bedrijfswagen. Daarnaast geeft hij handige tips voor duurzaam en energiebewust rijden.

Onderhoud en herstellingen

Een vlootmanager zorgt ervoor dat uw wagens tijdig binnengebracht worden voor een klein of groot onderhoud, en ook de bandenwissels op het juiste moment plaatsvinden. Een frequent onderhoud van de wagens verkleint de kans op herstellingen en alle kosten die daarbij horen. Ook bij schadegevallen neemt hij alle administratie voor zijn rekening.

Elke maand ontvangt u een inventaris van alle acties en gemaakte kosten. Zo kunt u uw wagenpark optimaliseren in functie van het gebruik en de kosten voor uw bedrijfsvloot nog beter budgetteren. Kortom: een fleet manager verlost u van alle administratie die hoort bij uw wagenpark.

Conclusie

Fleet management staat garant voor een wagenpark dat zo efficiënt en effectief mogelijk presteert. Voor het onderhoud en beheer van uw volledige wagenpark ontvangt u slechts één factuur per maand.

Op zoek naar een one-stop-shop voor het beheer en de administratie van uw bedrijfsvloot? Neem vrijblijvend contact op met Mobilease voor een gepersonaliseerde offerte.

2019-11-25T15:28:04+00:00